Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baconmedaljonger med gorgonzola

16 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på baconmedaljonger med gorgonzola
Enkel och smakrik festmåltid på nolltid! Dessa baconmedaljonger med gorgonzola och svamp gör ingen besviken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2–3 portioner

Du behöver:

1 fläskfilé

140 g skivat bacon

salt och svartpeppar

smör till stekning

300 g rensad svamp

2 klyftor vitlök

Färsk timjan

75 g gorgonzola

Garnering:

Hackad persilja

Till servering:

Potatis, stekt polenta eller pasta

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén och skär den i 3–4 cm tjocka skivor.
  2. Vik en skiva bacon kring ytterkanten på varje medaljong.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Bryn köttet på bägge sidor i lite smör.
  5. Rensa svampen och skär i mindre bitar, hacka vitlök och timjan fint.
  6. Stek svampen, vitlöken och timjan tillsammans med köttet på medelvärme i 6–8 minuter.
  7. Servera med en bit gorgonzola ovanpå varje medaljong och garnera med hackad persilja.
Recept på baconmedaljonger med gorgonzola
Baconmedaljonger med gorgonzola.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Savoykål med sake, brynt smör och bacon

Kyckling i ugn med svamp, bacon och salvia

Baconlindade dadlar med ädelostfyllning

Annons