Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baka cake pops till påskpysslet

29 mar, 2015
AvCassandra Lindblom
Cakepops till påsk
Cake pops kan man variera i det oändliga, och är perfekta att sno ihop om man har en mjuk kaka över hemma. Gör dem i form av kycklingar lagom till påsk!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
cake-pops-easter

ca 20 st

Kaksmet:

1/2 sockerkaka, eller annan mjuk kaka, t ex kladdkaka eller morotskaka

ca 150 g cream cheese

20 g choklad av valfri färg och smak

klubbpinnar eller grillspett av trä

Dekoration:

150–200 g valfri choklad

eventuellt karamellfärg eller pastafärg (om du använder vit choklad)

25–50 g kokosfett

strössel och/eller marsipan

Gör så här:

Mixa den mjuka kakan med cream cheese i en matberedare, den ska vara tillräckligt kladdig för att kunna rulla bollar av, man får pröva sig fram. Smält chokladen i en värmetålig skål över vattenbad. Rulla kakdegen till runda bollar ca 20 g, doppa pinnen i den smälta chokladen och tryck på bollen och ställ i ett högt glas, alternativt tryck ner i en frigolitdummy. Ställ sedan i frysen för att bli hårda och kalla, då blir de finare när man doppar dem i chokladen.

Annons

Smält choklad till dekorationen över vattenbad och tillsätt ca 25–50 gram kokosfett. (större mängd krävs till vit choklad som har en tjockare konsistens) Chokladen ska vara tunn och lättflytande, då får cakepopsen en slätare yta.

Häll upp chokladen i ett smalt dricksglas, så att hela bollen kommer under ytan när du doppar den. För färgad vit choklad, blanda i valfri karamellfärg. Doppa ner kakan i chokladen, ta upp, snurra lätt och skaka försiktigt av överflödig choklad. Doppa sedan i valfritt strössel/sockerkulor. Ögon och näbbar är gjorda av färgad marsipan som fästs med en gnutta vatten.

påskpyssel, cakepops
Annons