Baka cake pops till påskpysslet
ca 20 st
Kaksmet:
1/2 sockerkaka, eller annan mjuk kaka, t ex kladdkaka eller morotskaka
ca 150 g cream cheese
20 g choklad av valfri färg och smak
klubbpinnar eller grillspett av trä
Dekoration:
150–200 g valfri choklad
eventuellt karamellfärg eller pastafärg (om du använder vit choklad)
25–50 g kokosfett
strössel och/eller marsipan
Gör så här:
Mixa den mjuka kakan med cream cheese i en matberedare, den ska vara tillräckligt kladdig för att kunna rulla bollar av, man får pröva sig fram. Smält chokladen i en värmetålig skål över vattenbad. Rulla kakdegen till runda bollar ca 20 g, doppa pinnen i den smälta chokladen och tryck på bollen och ställ i ett högt glas, alternativt tryck ner i en frigolitdummy. Ställ sedan i frysen för att bli hårda och kalla, då blir de finare när man doppar dem i chokladen.
Smält choklad till dekorationen över vattenbad och tillsätt ca 25–50 gram kokosfett. (större mängd krävs till vit choklad som har en tjockare konsistens) Chokladen ska vara tunn och lättflytande, då får cakepopsen en slätare yta.
Häll upp chokladen i ett smalt dricksglas, så att hela bollen kommer under ytan när du doppar den. För färgad vit choklad, blanda i valfri karamellfärg. Doppa ner kakan i chokladen, ta upp, snurra lätt och skaka försiktigt av överflödig choklad. Doppa sedan i valfritt strössel/sockerkulor. Ögon och näbbar är gjorda av färgad marsipan som fästs med en gnutta vatten.