Baka eget bröd till minihamburgarna
29 apr, 2016
AvRedaktionen
Minihamburgare går att variera i det oändliga och är ett perfekt tilltugg på buffén eller mingelpartyt. Allra godast blir de om man har bakat brödet själv.
Annons
12 bröd
Du behöver:
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk 3 %
1 tsk flingsalt
1 msk flytande honung
5,5-6 dl vetemjöl special
2 msk smält smör
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C.
- Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt mjöl och honung och till sist saltet.
- Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt därefter jäsa i 30 minuter.
- Knåda degen lätt med resten av mjölet. Platta ut den och stansa ut bröden.
- Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
- Grädda i cirka 12-14 minuter i 200 grader.
- Pensla bröden med smält smör när det är några minuter kvar.
Recept: 5 minihamburgare för ALLA smaker
Recept: Anders Tegnér
Annons