Härlig hallontårta med cream cheese
12 bitar
Tid: 1 timme och 15 minuter
Du behöver:
250 g rumsvarmt smör
7 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl rörsocker
1 1/2 dl farinsocker
5 stora ägg
4 msk honung
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk mald kryddnejlika
1/2 tsk mald ingefära
1/4 tsk salt
4 msk mjölk (3%)
2 krm vitvinsvinäger
Fyllning:
200 g (knappt 2 dl) hallonsylt
200 g hallon, + extra till dekoration
250 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
2 dl florsocker, plus extra för pudring
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°. Smöra 3 tårtformar med vardera 20 cm i diameter och täck med bakplåtspapper. Häll alla ingredienser till tårtan i en skål och vispa med en elvisp tills smeten blivit smidig. Fördela i formarna och grädda i ugnen i 25 minuter. Känn efter med sticka att kakan är färdig. Ta ut och stjälp upp på ugnsgaller för att svalna.
Dela varje kaka på mitten till 2 lager. Blanda sylten och hallonen och sprid ut röran över 5 lager så att du har kvar en översida/topp som är ren. Lägg ihop halvorna med den sida som har en fri topp överst. Lägg tårtan på en tallrik och täck ordentligt med plastfolie. Lägg en kakform överst som lock med 3 konservburkar i för att pressa ihop kakan av tyngden. Låt stå i kylen över natten.
Blanda smör, cream cheese och florsocker. Täck tårtan med blandningen. Dekorera med extra hallon och pudra med lite florsocker om du vill.
Fler recept till afternoon tea hittar du här >>
Av: Sarah Cook
Foto: Myles New