Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!
09 sep, 2015
AvRedaktionen
En frisk och fräsch hallontårta som smakar mycket citron. Receptet räcker till en tårta (en siffra). Vill du göra fler, dubbla receptet.
Annons
Citron- och hallontårta
8–10 personer
Tid: 1 1/2 timme + 1 timme i kylen
Tårtbotten:
3 ägg
2 dl strösocker
rivet skal av 1 ekologisk citron
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Citronfyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
225 g lemon curd
200 g frysta hallon
Frosting:
80 g rumsvarmt smör
200 g cream cheese
3 dl florsocker
rivet skal av 1 ekologisk citron
1 msk pressad citron
Dekoration:
obesprutade rosenblad
valfritt strössel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form som rymmer max 1,7 liter.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör i citronskalet och det heta vattnet. Blanda och sikta i de torra ingredienserna.
- Grädda nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna i formen.
- Gör citronfyllningen genom att vispa grädden hårt och blanda lemon curden. Kyl i en timme.
- Gör frostingen genom att vispa smör och cream cheese samt florsocker med elvisp till en smidig kräm. Rör i skalet och saften av citronen. Kyl även frostingen en timme.
- Dela tårtbotten i två delar horisontalt och bred på citronfyllningen på underdelen och lägg på hallonen. Lägg på överdelen. Bred det över tårtan.
- Garnera med ätbara blommor och strössel.
Annons