Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!

09 sep, 2015
AvRedaktionen
Baka ELLE mat & vins jubileumstårta!
En frisk och fräsch hallontårta som smakar mycket citron. Receptet räcker till en tårta (en siffra). Vill du göra fler, dubbla receptet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Citron- och hallontårta

8–10 personer

Tid: 1 1/2 timme + 1 timme i kylen

Tårtbotten:

3 ägg

2 dl strösocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

1 dl kokande vatten

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Citronfyllning:

1 1/2 dl vispgrädde

225 g lemon curd

200 g frysta hallon

Frosting:

80 g rumsvarmt smör

200 g cream cheese

3 dl florsocker

rivet skal av 1 ekologisk citron

1 msk pressad citron

Dekoration:

obesprutade rosenblad

valfritt strössel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form som rymmer max 1,7 liter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör i citronskalet och det heta vattnet. Blanda och sikta i de torra ingredienserna.
  4. Grädda nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt svalna i formen.
  5. Gör citronfyllningen genom att vispa grädden hårt och blanda lemon curden. Kyl i en timme.
  6. Gör frostingen genom att vispa smör och cream cheese samt florsocker med elvisp till en smidig kräm. Rör i skalet och saften av citronen. Kyl även frostingen en timme.
  7. Dela tårtbotten i två delar horisontalt och bred på citronfyllningen på underdelen och lägg på hallonen. Lägg på överdelen. Bred det över tårtan.
  8. Garnera med ätbara blommor och strössel.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons