Bakad äggula med färsk lök och citrontimjan
15 mar, 2022
AvMorten Shou
Den här bakade äggulan med färsk lök och citrontimjan ligger som en vacker blomma på tallriken. Ett perfekt sätt att börja middagen!
Annons
Bakad äggula med färsk lök och citrontimjan
Subtila smaker i en elegant enkel rätt.
4 portioner
Du behöver:
4 ägg
4 dl smakneutral olja
2 färska gula lökar
3 jordärtskockor
Till servering:
Flingsalt
4 stjälkar citrontimjan
Olivolja
Gör så här:
- Värm ugnen till 65°. Dela äggen i vitor och gulor och spara vitorna till något annat sammanhang. Lägg äggulorna försiktigt i var sin ramekin. Fyll på med 1 dl olja i varje form, så gulorna täcks.
- Baka äggulorna i ugnen i 60 minuter. Skala och halvera lökarna och koka dem mjuka. men inte lösa. i lättsaltat vatten, ca 7–8 minuter. Plocka isär lagren av lök från varandra. Skala jordärtskockan och skär i papperstunna skivor med mandolin.
- Lägg äggulorna i små skålar. Fördela löken och jordärtskockan runt om, strö salt och citrontimjan över. Droppa lite god olivolja över innan servering.
Foto: Stine Christiansen
Annons