Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakad minibrie med björnbärs­kompott och nötter

08 okt, 2024
AvAnna Wendt
Recept på bakad minibrie med björnbärskompott och nötter
Bakad brie kan vara det bästa som finns! Toppa med björnbärskompott och valnötter, sen är det bara att njuta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kaprisBrand logo
Lyxsmörgås med pepparot, lax och friterad kapris

Bakad minibrie med björnbärs­kompott och nötter

Smält brieost är så gott! Servera den med en hemgjord björnbärskompott, hackade valnötter och fröknäcke.

Annons

10 bufféportioner

Tid: 20 minuter

Du behöver:

10 mini brieost, rumsvarma
½ dl valnötter
2 knippen färsk rosmarin
Fröknäcke el frökex

Björnbärskompott:

250 g frysta björnbär
1 dl strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
Ev 1 tsk potatismjöl el majsstärkelse

Gör så här:

  1. Björnbärskompott: Koka upp de frysta björnbären med sockret. Tillsätt pressad citron och koka i några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red eventuellt av med lite potatismjöl eller maizena. Låt svalna och ställ kallt.
  2. Bakad brieost: Sätt ugnen på 200º. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut ostarna och servera direkt tillsammans med björnbärskompott, krossade valnötter och rosmarin. Servera gärna fröknäcke eller kex till.

Foto: Lisa Björner

Annons