Bakad minibrie med björnbärskompott och nötter
08 okt, 2024
AvAnna Wendt
Bakad brie kan vara det bästa som finns! Toppa med björnbärskompott och valnötter, sen är det bara att njuta!
Annons
Bakad minibrie med björnbärskompott och nötter
Smält brieost är så gott! Servera den med en hemgjord björnbärskompott, hackade valnötter och fröknäcke.
Annons
10 bufféportioner
Tid: 20 minuter
Du behöver:
10 mini brieost, rumsvarma
½ dl valnötter
2 knippen färsk rosmarin
Fröknäcke el frökex
Björnbärskompott:
250 g frysta björnbär
1 dl strösocker
1 msk färskpressad citronjuice
Ev 1 tsk potatismjöl el majsstärkelse
Gör så här:
- Björnbärskompott: Koka upp de frysta björnbären med sockret. Tillsätt pressad citron och koka i några minuter. Rör försiktigt så att bären håller sig så hela som möjligt. Red eventuellt av med lite potatismjöl eller maizena. Låt svalna och ställ kallt.
- Bakad brieost: Sätt ugnen på 200º. Lägg osten på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut ostarna och servera direkt tillsammans med björnbärskompott, krossade valnötter och rosmarin. Servera gärna fröknäcke eller kex till.
Foto: Lisa Björner
Annons