Bakad potatis med kryddig bönfyllning
18 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Du vet väl att du snabbt kan baka potatis i mikron? Fyll sedan med en kryddig bönröra och middagen står på bordet inom en halvtimme!
Annons
Bakad potatis med kryddig bönfyllning
En läcker och mättande vegetarisk rätt. Genom att göra potatisen i mikron sparar du tid, men du kan förstås också baka den i ugnen cirka 1 timme.
Annons
2 portioner
Tid: 30 minuter
Du behöver:
4 bakpotatisar
Salt
Kryddig bönfyllning:
1 burk svarta bönor à 400 g
150 g grov tomatsalsa (färdigköpt)
1 tsk stött spiskummin
½ tsk chilipulver
Salt och peppar
Till servering:
½ knippe färsk koriander
20 g pinjenötter
1 dl crème fraiche
Gör så här:
- Skrubba potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Krydda med lite salt och lägg två av dem på ett ugnssäkert fat och kör på full effekt (750 W) 10 minuter tills de är mjuka. Vänd dem efter halva tiden. Gör likadant med de andra två.
- Bönfyllning: Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda bönor, salsa, spiskummin och chili i en kastrull och koka upp. Skruva ner och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servering: Skölj och finhacka koriandern. Rosta pinjenötterna lätt gyllene i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Skär ett kryss i de bakade potatisarna och pressa ihop lätt så att de öppnar sig. Fördela bönfyllningen i potatisarna och toppa med creme fraiche, koriander och pinjenötter.
Foto: Columbus Leth
Annons