Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Bakad potatis med kryddig bönfyllning

18 jan, 2025
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på bakad potatis med kryddig bönfyllning
Columbus Leth
Du vet väl att du snabbt kan baka potatis i mikron? Fyll sedan med en kryddig bönröra och middagen står på bordet inom en halvtimme!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsåsBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #5 - Rostad spetskål med brynt smörsås

Bakad potatis med kryddig bönfyllning

En läcker och mättande vegetarisk rätt. Genom att göra potatisen i mikron sparar du tid, men du kan förstås också baka den i ugnen cirka 1 timme.

Bakad potatis med kryddig bönfyllning är en snabb och enkel middag
Columbus Leth
Annons

2 portioner

Tid: 30 minuter

Du behöver:

4 bakpotatisar
Salt

Kryddig bönfyllning:

1 burk svarta bönor à 400 g
150 g grov tomatsalsa (färdigköpt)
1 tsk stött spiskummin
½ tsk chilipulver
Salt och peppar

Till servering:

½ knippe färsk koriander
20 g pinjenötter
1 dl crème fraiche

Gör så här:

  1. Skrubba potatisarna och stick några hål i dem med en gaffel. Krydda med lite salt och lägg två av dem på ett ugnssäkert fat och kör på full effekt (750 W) 10 minuter tills de är mjuka. Vänd dem efter halva tiden. Gör likadant med de andra två.
  2. Bönfyllning: Skölj bönorna och låt rinna av. Blanda bönor, salsa, spiskummin och chili i en kastrull och koka upp. Skruva ner och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servering: Skölj och finhacka koriandern. Rosta pinjenötterna lätt gyllene i en torr stekpanna och hacka dem grovt. Skär ett kryss i de bakade potatisarna och pressa ihop lätt så att de öppnar sig. Fördela bönfyllningen i potatisarna och toppa med creme fraiche, koriander och pinjenötter.

Foto: Columbus Leth

Annons