Minihasselbackare med smetana och forellrom
07 jul, 2023
AvAnna Wendt
Hasselbackare i miniformat är det perfekta tilltugget när de toppats med smetana och forellrom.
Annons
Minihasselbackare med smetana och forellrom
När det gäller smaken är dessa små godsaker inte småpotatis!
4–6 bufféportioner
Annons
Du behöver:
900 g små potatisar (gärna ratte)
1 tsk salt
Nymald svartpeppar
100 g smör
1–2 msk ströbröd
2 dl smetana
80 g forellrom
2 msk finklippt gräslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisarna fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom, lägg potatisarna i en träsked när du skivar så får du bra hjälp. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och hyvla över smöret. Strö över lite ströbröd. Ställ in potatisarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills de är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Ta ut och låt svalna något.
- Toppa potatisarna med en klick smetana, lite forellrom och lite finklippt gräslök.
Foto: Lisa Björner
Annons