Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Minihasselbackare med smetana och forellrom

07 jul, 2023
AvAnna Wendt
Recept på minihasselbackare med smetana och forellrom
Hasselbackare i miniformat är det perfekta tilltugget när de toppats med smetana och forellrom.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du krispig sötpotatis i ugnBrand logo
Så gör du krispig sötpotatis i ugn

Minihasselbackare med smetana och forellrom

När det gäller smaken är dessa små godsaker inte småpotatis!

Underbara små minihasselbackare med smetana och löjrom

4–6 bufféportioner

Annons

Du behöver:

900 g små potatisar (gärna ratte)
1 tsk salt
Nymald svartpeppar
100 g smör
1–2 msk ströbröd
2 dl smetana
80 g forellrom
2 msk finklippt gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva potatisarna fint med skalet kvar, men inte hela vägen igenom, lägg potatisarna i en träsked när du skivar så får du bra hjälp. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och hyvla över smöret. Strö över lite ströbröd. Ställ in potatisarna i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills de är krispiga och gyllenbruna. Ös då och då med smöret. Ta ut och låt svalna något.
  2. Toppa potatisarna med en klick smetana, lite forellrom och lite finklippt gräslök.

Foto: Lisa Björner

Annons