Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakad ricotta med olivsalsa

06 mar, 2020
AvRedaktionen
Bakad ricotta med olivsalsa
Bjud på en ljuvlig bakad ricotta med olivsalsa som förrätt. Den ljumma ostkakan tillsammans med oliver, rödlök och tomat blir en fantastisk smaksensation. Toppa med hackad basilika och njut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 portioner

Ostkaka:

12 svarta och gröna oliver

50 g riven parmesan

500 g ricotta

4 ägg

1 msk vetemjöl

salt och svartpeppar

Salsa:

12 svarta och gröna oliver

4 tomater

1 rödlök

1 kruka färsk basilika

Så här hör du:

Värm ugnen till 200°.

Låt oliverna rinna av. Kärna ur dem och lägg i en blender eller minihackare.

Tillsätt riven parmesan, ricotta, ägg och mjöl. Mixa snabbt ihop. Smaka av med salt och peppar.

Klä en avlång brödform, ca 26 cm, med bakplåtspapper och fyll den med ricottaröran.

Baka i ugnen i 15 minuter. Sänk värmen till 175° och baka vidare i 30 minuter.

Låt svalna helt och låt stå kallt fram till servering.

Kärna ur och hacka oliverna.

Hacka tomaterna och finhacka rödlöken.

Hacka basilikabladen men spar några till garnering.

Blanda oliver, tomater, rödlök och basilika till en salsa.

Skiva ostkakan och servera med olivsalsa.

Bakad ricotta med olivsalsa
Bakad ricotta med olivsalsa.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Skovdal Nordic, Stine Christianssen, Betina Hastoft

LÄS MER:

Ravioli med svartkål och getost

Pasta med falafel, ostsås och broccoli

Middagstips: Laxspett med soja

Annons