Bakad sötpotatis med cheddar och chili
05 sep, 2018
AvRedaktionen
När man inte gör pommes av sötpotatis är de väldigt goda att baka i ugnen. Här har vit toppat potatisen med cheddar, chili och crème fraiche.
Annons
4 personer
Du behöver:
4 stora sötpotatisar
100 g röd spetskål
200 g körsbärstomater
12 svarta oliver
150 g riven cheddar
Till servering:
1 färsk chili
1 kruka persilja
4 msk crème fraiche
- Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen och skär ett kryss i varje potatis. Packa in dem i aluminiumfolie och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka dem i ugnen i cirka 1 timme, känn med sticka när de är färdiga. Låt ugnen vara på.
- Finstrimla spetskålen, gärna på mandolin eller med osthyvel. Skölj och halvera tomaterna. Skär oliverna i halvor.
- Kläm på potatisarna så att de öppnar sig. Fyll dem med spetskålen, tomaterna, oliver och cheddar och baka dem ytterligare 5–7 minuter i ugnen tills osten smält.
- Dela på och kärna ur chilin, finhacka. Skölj och hacka persiljan. Lägg potatisarna på ett fat, ringla över crème fraiche och strö över chili och persilja och servera genast.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Annons