Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakad torsk med smörsås

17 aug, 2017
AvRedaktionen
Bakad torsk med smörsås.
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 port

Du behöver:

600 g torskrygg

1 msk hackad färsk gräslök

2 msk citronsaft

2 msk vatten

200 g Arla® Svenskt Smör

1 msk forellrom

1 msk löjrom

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
  3. Baka i mitten av ugnen tills fisken har en  innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
  4. Värm upp citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt gräslök, forellrom, löjrom och smaka av med salt.
  6. Servera såsen till fisken.
Bakad torsk med smörsås.
Bakad torsk med smörsås.

Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons