Bakad torsk med smörsås
17 aug, 2017
AvRedaktionen
Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.
Annons
4 port
Du behöver:
600 g torskrygg
1 msk hackad färsk gräslök
2 msk citronsaft
2 msk vatten
200 g Arla® Svenskt Smör
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100°.
- Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
- Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
- Värm upp citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
- Tillsätt gräslök, forellrom, löjrom och smaka av med salt.
- Servera såsen till fisken.
Recept: Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016, för Arla
Annons