Bakad varm fetaost med tomater
19 apr, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Baka fetaost i ugnen med körsbärstomater och servera det direkt. Bred på surdegsbröd och njut!
Annons
Bakad varm fetaost med tomater
Vill du inte grädda fetan och tomaterna går det bra att servera salladen som den är, som här på bilden.
4 förrättsportioner
Du behöver:
150 g fetaost
250 g körsbärstomater
½ knippe färsk oregano
2 stjälkar färsk timjan
½ ekologisk citron
2 msk olivolja
1 msk honung
Salt och peppar
Till servering:
Surdegsbröd
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg fetaosten i en ugnssäker form. Fördela tomater i formen. Repa oregano och timjan och fördela det i formen. Riv citronskalet och vispa olja, citronskal, honung, salt och peppar tillsammans med färskpressad citronsaft. Häll dressingen över fetaosten och tomaterna.
- Grädda fetaosten i ugnen i cirka 20 minuter. Servera med surdegsbröd.
Foto: Olof Abrahamsson, Tia Borgsmidt, Columbus Leth
Annons