Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakade grönsaker med getost och chili

24 nov, 2023
AvPernille Skjødt
Recept på bakade grönsaker med getost och chili
Columbus Leth
Satsa på en riktigt god vegobowl med bakad hokkaidopumpa och rödbetor, getost och chili. Värmer inifrån och ut!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Bakade grönsaker med getost och chili

Hokkaidopumpan behöver inte skalas eftersom skalet blir mjukt i ugnen. Servera som tillbehör till kött eller gröna rätter.

En riktigt god bowl med bakade grönsaker, getost och chili
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 hokkaidopumpa
400 g rödbetor
3 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Dressing:

1 knippe bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
4 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Till servering:

1 färsk röd chili
100 g färsk getost
Bröd eller ris

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba pumpan och skär den i klyftor. Skala rödbetorna och skär dem i grova bitar. Skala lökarna och dela dem på mitten. Skala och finhacka vitlöken. Lägg hokkaido, rödbetor och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över vitlök. Salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen i 30–35 minuter tills de är mjuka och lätt gyllene
  2. Dressing: Skölj och hacka persiljan. Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop persilja, vitlök, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing.
  3. Till servering: Skölj chilin och skär den tunt. Lägg de bakade grönsakerna i skålar och häll dressingen över. Toppa med bitar av getost och chili. Servera med bröd.

Foto: Columbus Leth

Annons