Bakade grönsaker med getost och chili
24 nov, 2023
AvPernille Skjødt
Satsa på en riktigt god vegobowl med bakad hokkaidopumpa och rödbetor, getost och chili. Värmer inifrån och ut!
Annons
Bakade grönsaker med getost och chili
Hokkaidopumpan behöver inte skalas eftersom skalet blir mjukt i ugnen. Servera som tillbehör till kött eller gröna rätter.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 hokkaidopumpa
400 g rödbetor
3 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Dressing:
1 knippe bladpersilja
1 vitlöksklyfta
1 citron
4 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Till servering:
1 färsk röd chili
100 g färsk getost
Bröd eller ris
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Skrubba pumpan och skär den i klyftor. Skala rödbetorna och skär dem i grova bitar. Skala lökarna och dela dem på mitten. Skala och finhacka vitlöken. Lägg hokkaido, rödbetor och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över vitlök. Salta och peppra. Baka grönsakerna mitt i ugnen i 30–35 minuter tills de är mjuka och lätt gyllene
- Dressing: Skölj och hacka persiljan. Skala och hacka vitlöken. Blanda ihop persilja, vitlök, citronsaft, olja, salt och peppar till en dressing.
- Till servering: Skölj chilin och skär den tunt. Lägg de bakade grönsakerna i skålar och häll dressingen över. Toppa med bitar av getost och chili. Servera med bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons