Bakade potatisar med romröra
15 mar, 2022
AvRedaktionen ELLE
Dessa små bakade potatisar med romröra är försvinnande goda. Det är omöjligt att bara ta en!
Annons
Bakade potatisar med romröra
Välj riktigt små potatisar så kan du servera dem som små munsbitar.
6 portioner
Du behöver:
600 g små potatisar
1 liten rödlök
1 ask smörgåskrasse
100 g MSC-märkt stenbitsrom eller vegorom
1 dl crème fraiche
100 g skalade räkor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 190°. Skär ett kryss i varje potatis. Baka dem mjuka på gallret i mitten av ugnen i 45–60 minuter.
- Tryck försiktigt till potatisarna så krysset öppnas upp. Låt svalna.
- Hacka löken fint. Klipp krassen. Blanda hälften av rommen och hälften av krassen med crème fraiche, lök och räkor.
- Fördela fyllningen i potatisarna och garnera med resten av rommen och krassen.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons