Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakade potatisar med romröra

15 mar, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på bakade potatisar med romröra
Dessa små bakade potatisar med romröra är försvinnande goda. Det är omöjligt att bara ta en!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalasetBrand logo
Så gör du en siffertårta till födelsedagskalaset

Bakade potatisar med romröra

Välj riktigt små potatisar så kan du servera dem som små munsbitar.

Så gör du bakade potatisar med romröra

6 portioner

Du behöver:

600 g små potatisar
1 liten rödlök
1 ask smörgåskrasse
100 g MSC-märkt stenbitsrom eller vegorom
1 dl crème fraiche
100 g skalade räkor

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 190°. Skär ett kryss i varje potatis. Baka dem mjuka på gallret i mitten av ugnen i 45–60 minuter.
  2. Tryck försiktigt till potatisarna så krysset öppnas upp. Låt svalna.
  3. Hacka löken fint. Klipp krassen. Blanda hälften av rommen och hälften av krassen med crème fraiche, lök och räkor.
  4. Fördela fyllningen i potatisarna och garnera med resten av rommen och krassen.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons