Bakat päron med rostade hasselnötter och choklad
27 maj, 2019
AvRedaktionen
Vad är egentligen godare än fruktdesserter? Bakat päron med rostad hasselnöt är både lättlagat och supergott. Riv över med mörk choklad!
Annons
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
Den här rätten går förstås att göra på äpple också, och med andra nötter som täcke. Supergott och enkelt fixat!
4 portioner
Bakat päron med rostad hasselnöt:
4 päron
1 msk smör
½ msk honung
1 dl flagade hasselnötter
2 dl crème fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
25 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°.
- Skala päronen, kärna ur och snitta botten så de står stadigt.
- Smält smöret tillsammans med honungen.
- Pensla päronen med honungssmöret och vänd runt dem i nötflagorna.
- Ställ dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i cirka 20 minuter.
- Vispa crème fraiche, grädde och vaniljsocker lätt och luftigt med elvisp.
- Skeda upp i fyra tallrikar, gör en grop för päronet i grädden med skeden.
- Ställ päronet i fördjupningen och riv över mörk choklad.
Läs mer:
Rieslingkaka med päron och kardemumma
Päron- och gorgonzolapizza med valnötter
Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter
Annons