Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakelse på vit chokladmousse

10 mar, 2014
AvSofie Nyblin
En knaprig botten på digestivekex med fluffig chokladmousse stelnar rekordsnabbt i frysen. Bra dessert när tiden är knapp. Du behöver 8–10 pappersmuffinsformar till receptet. Ta dubbla formar, så håller bakelserna formen bättre.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bakelse på vit chokladmousse.
Bakelse på vit chokladmousse.

8–10 stycken

Du behöver:

10 digestivekex

25 g smält smör

200 g vit choklad

3/4 dl mjölk

3 dl vispgrädde

8–10 muffinsformar

Garnering:

lite riven mörk choklad

Gör så här:

Mixa smör och digestivekex i matberedare eller krossa kexen i mortel och blanda med smöret. Tryck ut i muffinsformarna. Bryt sönder chokladen och låt den smälta tillsammans med mjölken i kastrull på svag värme på spisen. Låt svalna. Vispa grädden. Blanda alltsammans och fördela i muffinsformarna. Ställ kallt i minst 2 timmar i kylen eller 30 min i frysen. Servera med riven mörk choklad ovanpå.

Annons