Bakelse på vit chokladmousse
10 mar, 2014
AvSofie Nyblin
En knaprig botten på digestivekex med fluffig chokladmousse stelnar rekordsnabbt i frysen. Bra dessert när tiden är knapp. Du behöver 8–10 pappersmuffinsformar till receptet. Ta dubbla formar, så håller bakelserna formen bättre.
Annons
8–10 stycken
Du behöver:
10 digestivekex
25 g smält smör
200 g vit choklad
3/4 dl mjölk
3 dl vispgrädde
8–10 muffinsformar
Garnering:
lite riven mörk choklad
Gör så här:
Mixa smör och digestivekex i matberedare eller krossa kexen i mortel och blanda med smöret. Tryck ut i muffinsformarna. Bryt sönder chokladen och låt den smälta tillsammans med mjölken i kastrull på svag värme på spisen. Låt svalna. Vispa grädden. Blanda alltsammans och fördela i muffinsformarna. Ställ kallt i minst 2 timmar i kylen eller 30 min i frysen. Servera med riven mörk choklad ovanpå.
Annons