Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Svalkande sommarbål med gin, tonic och fläderlikör

22 maj, 2017
AvRedaktionen
Svalkande sommarbål. Foto och recept: Schweppes
Studentmottagningar, nationaldagsfirande, midsommar och spontana grillkvällar. Många gäster innebär många drinkar, så gör det enkelt för dig – damma av glasskålen och bjud på bål!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Bål är en klassisk välkomstdryck som passar perfekt när du får många gäster. Bålen kan varieras i det oändliga efter säsong, tycke och smak.

Färska ingredienser är ett måste för den bästa smakupplevelsen – samtidigt som det gör drinken vacker att servera.

Fler recept på bål hittar du här >>

Schweppes Party Punch

(24 personer)

Du behöver:

1 l gin

1 l söt vermouth

2,5 dl fläderlikör

2,5 dl persikolikör

7 dl citronsirap

5 dl äppeljuice

9,5 dl kall Schweppes Indian Tonic

5 dl kolsyrat vatten

1 grönt äpple och 2 persikor i klyftor, 6 långa och tunna gurkstrimlor och 0,5 dl rivna myntablad som garnering

is

Gör så här:

Häll gin, vermouth, fläder- och persikolikör, citronsirap och äppeljuice i en stor bålskål. Ställ in i kylskåp i cirka 4 timmar. Blanda försiktigt i tonic och kolsyrat vatten. Addera is och garnera med äpplen, persikor, gurka och myntablad.

Fler recept: 9 enkla recept på sangria

Sangria på vitt, rött och rosé. Foto: Shutterstock
Sangria på vitt, rött och rosé. Foto: Shutterstock

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons