Bananbröd med choklad
05 jan, 2024
AvLinn Grubbström
AvBoel Ottmer
Bananbröd är det bästa sättet att ta vara på bananer – här smaksatt med choklad.
Annons
Bananbröd med choklad
Saftigt bröd som får en liten trevlig sötma av banan.
Annons
1 bröd
Du behöver:
75 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
¼ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad
2 1/2 dl vetemjöl
½ dl nötter
2 msk solroskärnor
1 tsk bikarbonat
Gör så här:
- Smörj och bröa en avlång brödform. Blanda smör med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Separera äggen. Blanda i gulorna.
- Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, nötter, frön, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem.
- Häll smeten i formen. Grädda brödet mitt i ugnen i 50–55 minuter. Känn med sticka, den ska vara kladdig i mitten.
- Servera gärna med jordnötssmör eller hemgjord Nutella.
Foto: Peter Kam
Annons