Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bananbröd med choklad

05 jan, 2024
AvLinn Grubbström
AvBoel Ottmer
Recept på bananbröd med choklad
Peter Kam
Bananbröd är det bästa sättet att ta vara på bananer – här smaksatt med choklad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Bananbröd med choklad

Saftigt bröd som får en liten trevlig sötma av banan.

Baka ett saftigt bananbröd med choklad
Peter Kam
Annons

1 bröd

Du behöver:

75 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
2 msk mjölk
¼ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g mörk choklad
2 1/2 dl vetemjöl
½ dl nötter
2 msk solroskärnor
1 tsk bikarbonat

Gör så här:

  1. Smörj och bröa en avlång brödform. Blanda smör med socker, mjölk, salt och vanilj­socker. Separera äggen. Blanda i gulorna.
  2. Mosa bananerna och blanda ner i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, nötter, frön, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem.
  3. Häll smeten i formen. Grädda brödet mitt i ugnen i 50–55 minuter. Känn med sticka, den ska vara kladdig i mitten.
  4. Servera gärna med jordnötssmör eller hemgjord Nutella.

Foto: Peter Kam

Annons