Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bananbröd med tahini och olivolja

25 maj, 2022
AvDitte Ingemann
Recept på bananbröd med tahini och olivolja
Bananbröd är den ultimata räddningen när du har mogna bananer över. Här med en liten twist i form av tahini och olivolja!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladcupcakes med salt kola-frostingBrand logo
Chokladcupcakes med salt kola-frosting

Bananbröd med tahini och olivolja

Saftigt, gott och enkelt bananbröd, en favorit när du har mogna bananer över.

Baka ett saftigt bananbröd med tahini och olivolja

4 portioner

Du behöver:

3 riktigt mogna bananer
120 g ljus tahini
1 dl olivolja
2 ägg
1 dl (100 g) strösocker drygt
4 dl (250 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
½ tsk havssalt
30 g valnötter

Till servering:

2 msk ljus tahini
2 msk flytande honung
35 g mörk choklad
100 g färska hallon

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° varmluft. Mosa bananerna i en skål. Vispa tahini, olivolja, ägg och socker till en ljus och luftig massa.
  2. Tillsätt mosad banan och vispa igen. Tillsätt mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och blanda snabbt ihop. Fördela smeten i en smord, avlång brödform, ca 1 liter.
  3. Toppa brödet med hackade valnötter och grädda i ugnen i ca 45 minuter, tills genomgräddat. Låt brödet svalna helt.
  4. Toppa skivor av bananbröd med tahini, honung, hackad mörk choklad och färska hallon före servering.

Foto: Stine Christianssen

Annons