Bananbröd med tahini och olivolja
25 maj, 2022
AvDitte Ingemann
Bananbröd är den ultimata räddningen när du har mogna bananer över. Här med en liten twist i form av tahini och olivolja!
Annons
Bananbröd med tahini och olivolja
Saftigt, gott och enkelt bananbröd, en favorit när du har mogna bananer över.
4 portioner
Du behöver:
3 riktigt mogna bananer
120 g ljus tahini
1 dl olivolja
2 ägg
1 dl (100 g) strösocker drygt
4 dl (250 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
½ tsk havssalt
30 g valnötter
Till servering:
2 msk ljus tahini
2 msk flytande honung
35 g mörk choklad
100 g färska hallon
Gör så här:
- Värm ugnen till 200° varmluft. Mosa bananerna i en skål. Vispa tahini, olivolja, ägg och socker till en ljus och luftig massa.
- Tillsätt mosad banan och vispa igen. Tillsätt mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och blanda snabbt ihop. Fördela smeten i en smord, avlång brödform, ca 1 liter.
- Toppa brödet med hackade valnötter och grädda i ugnen i ca 45 minuter, tills genomgräddat. Låt brödet svalna helt.
- Toppa skivor av bananbröd med tahini, honung, hackad mörk choklad och färska hallon före servering.
Foto: Stine Christianssen
Annons