Bandpasta med röd spetskål, spenat och tomater
01 apr, 2018
AvRedaktionen
Färgstark och fräsch pastarätt med röd spetskål, färsk spenat och ugnsbakade kvisttomater. Toppa med dillolja och hackade pistaschmandlar.
Annons
4 personer
Du behöver:
500 g bandpasta
2 små rödlökar
450 g röd spetskål eller rödkål
4 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
40 g färsk spenat
Ugnsbakade kvisttomater:
200 g kvisttomater
olivolja
flingsalt
Dillolja:
4 rejäla kvistar plockad dill
1 dl rapsolja, kallpressad
2 krm salt
svartpeppar
2 msk äppelcidervinäger
Till servering:
pistaschmandlar, grovhackade
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Lägg kvisttomater i ugnsfast form och ringla olivolja och flingsalt över. Ugnsrosta kvisttomaterna i 20 minuter, sänk sedan till 100° och låt stå i ugn ytterligare 40 min.
- Skär rödlökarna i mindre båtar och spetskålen i grövre strimlor.
- Hetta upp en stekpanna och stek rödlök och spetskål i rapsolja tills de mjuknat, smaka av med salt, svartpeppar och balsamvinäger.
- Mixa ingredienserna till dilloljan med stavmixer.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan med rödlök och spetskål, sväng runt och vänd ner den färska spenaten.
- Servera med dillolja, ugnsbakade tomater och hackade pistaschmandlar.
Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson
Annons