Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Barnsligt god banoffee-paj i glas

29 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på banoffee-paj i glas
Banoffee-paj är en magiskt god efterrätt med banan, kex, grädde och dulce de leche. Vi gör en enklare variant som serveras i smarta portionsglas!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommarBrand logo
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

Banoffee-paj i glas

Supersnabb och snygg variant av den kända banoffee-pajen med barnsligt god smak av banan, kola och choklad.

Bjud på banoffee-paj i glas

4 portioner

Du behöver:

1 banan
4 havre- eller digestivekex
2 dl vispgrädde
1 ½ dl dulce de leche
1 tsk flingsalt
50 g riven mörk choklad

Gör så här:

  1. Skala och skiva bananen. Vispa grädden, klicka upp i en påse med sprits. Krossa kexen lätt.
  2. Varva banan, krossade kex, dulce de leche och spritsad grädde i glas. Krossa flingsaltet lite lätt och sprinkla det över dulce de lechen mellan varven. Avsluta med en spritsad klick grädde på toppen och strö över riven mörk choklad.

Recept: Emma Martiny, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft, Nina Malling

Annons