Bärbål med stjärnanis och kanel
28 feb, 2015
AvSofie Nyblin
En smakrik bål med blandade bär och kryddsmak av stjärnanis och kanel. Får du inte tag på färska bär går det alldeles utmärkt att köpa frysta.
Annons
15 glas
Tid: 5 minuter + 2 timmar i kylen
Du behöver:
500 g mixade bär (t ex hallon, blåbär, björnbär)
3/4 dl vodka
3/4 dl crème de cassis
3 stjärnanis
1 kanelstång
2 msk socker
1 flaska rosévin (75 cl)
1 flaska kylt vitt mousserande vin (75 cl)
Gör så här:
Blanda bär, vodka, crème de cassis, stjärnanis, kanelstång, socker och halva fl askan rosévin i en stor skål. Låt stå och dra 2 timmar i kylskåp. Ta bort kanelstången och anisen. Häll över resten av rosévinet och det mousserande vinet. Rör om försiktigt och servera.
Annons