Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bärbål med stjärnanis och kanel

28 feb, 2015
AvSofie Nyblin
En smakrik bål med blandade bär och kryddsmak av stjärnanis och kanel. Får du inte tag på färska bär går det alldeles utmärkt att köpa frysta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krydda din bål med kanel och stjärnanis. Foto: Shutterstock
Krydda din bål med kanel och stjärnanis. Foto: Shutterstock

15 glas

Tid: 5 minuter + 2 timmar i kylen

Du behöver:

500 g mixade bär (t ex hallon, blåbär, björnbär)

3/4 dl vodka

3/4 dl crème de cassis

3 stjärnanis

1 kanelstång

2 msk socker

1 flaska rosévin (75 cl)

1 flaska kylt vitt mousserande vin (75 cl)

Gör så här:

Blanda bär, vodka, crème de cassis, stjärnanis, kanelstång, socker och halva fl askan rosévin i en stor skål. Låt stå och dra 2 timmar i kylskåp. Ta bort kanelstången och anisen. Häll över resten av rosévinet och det mousserande vinet. Rör om försiktigt och servera.

Annons