Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Barbequekyckling med grillad sparris

10 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
Saftig Barbequekyckling med grillad sparris och parmesan. Gott, snabbt och enkelt! Att steka i stället för koka sparrisen är skonsammare mot smaken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Barbequekyckling med grillad sparris.
Barbequekyckling med grillad sparris.

1 person

Tid: 20 minuter (+ tid för marinering)

Du behöver:

130 g kycklingfilé

2 msk färdig barbequesås

olja att steka i

salt och peppar

125 g potatis

5 färsk sparris

25 g parmesan

Fontana extra virgin olivolja

Till servering:

sallad och eventuellt bröd

Gör så här:

1. Marinera köttet i barbequesåsen. Koka eller stek potatisen. Grilla eller stek köttet, låt det svalna ett par minuter, skär i skivor.

2. Pensla olivolja på sparrisen och stek lätt. Lägg köttet på tallriken med sparris och potatis, riv parmesan och droppa lite olja över.

3. Krydda med salt och peppar.

Annons