Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Barberquemarinerade kamben

01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
honungsgrillade-ribs

Rökiga och härliga. Tricket är att koka dem först, för maximal saftighet.

4 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

1 1/2 kg små fina kamben

2 köttbuljongtärningar

1 dl chilisås

2 vitlöksklyftor

1 msk grillkrydda

1 msk soja

1 msk råsocker

1 msk sirap

1 msk rödvinsvinäger

1–2 msk liquid smoke (kan uteslutas om man inte gillar den rökta smaken)

salt och peppar

 

Koka upp 1 1/2 liter vatten tillsammans med buljongtärningarna. Lägg i köttet och låt småkoka i cirka 20 minuter. Blanda ihop marinaden och pensla runt om de kokta, väl avrunna kambenen. Grilla med marinad i ugnen på 225° fem minuter på varje sida.

Tips! Servera med små bakpotatisar med kryddsmör eller frasiga pommes med hemmagjord majonnäs.

Recept: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips

Annons