Barberquemarinerade kamben
01 sep, 2014
AvRebecca Wictor
Annons
Rökiga och härliga. Tricket är att koka dem först, för maximal saftighet.
4 personer
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
1 1/2 kg små fina kamben
2 köttbuljongtärningar
1 dl chilisås
2 vitlöksklyftor
1 msk grillkrydda
1 msk soja
1 msk råsocker
1 msk sirap
1 msk rödvinsvinäger
1–2 msk liquid smoke (kan uteslutas om man inte gillar den rökta smaken)
salt och peppar
Koka upp 1 1/2 liter vatten tillsammans med buljongtärningarna. Lägg i köttet och låt småkoka i cirka 20 minuter. Blanda ihop marinaden och pensla runt om de kokta, väl avrunna kambenen. Grilla med marinad i ugnen på 225° fem minuter på varje sida.
Tips! Servera med små bakpotatisar med kryddsmör eller frasiga pommes med hemmagjord majonnäs.
Recept: Anna Jonassen Foto: Peter Phillips
Annons