Basilikamarinerad mozzarella
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Basilikamarinerad minimozzarella är mums! Hittar du inte små mozzarellabollar går det bra att dela större mozzarella i bitar.
Annons
Tid: 15 minuter 1 timme marinering
Du behöver:
400 g små mozzarellabollar
4 små tomater
1 kruka basilika
1 kvist rosmarin
5 hela svartpepparkorn
1 röd chilifrukt (urkärnad och fi nhackad)
200 g gröna oliver
1 dl jungfruolivolja
flingsalt
Gör så här:
Låt mozzarellabitarna rinna av. Kärna ur tomaterna och skär dem i små skivor. Blanda dem med örter, pepparkorn och chili i en stor skål. Häll över oliver, mozzarella och ringla över olivolja. Salta ordentligt. Vänd försiktigt runt så att allt täcks av olja. Låt allt marinera minst en timme, gärna svalt.
Annons