Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Basilikamarinerad mozzarella

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Basilikamarinerad minimozzarella är mums! Hittar du inte små mozzarellabollar går det bra att dela större mozzarella i bitar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Basilikamarinerad mozzarella.
Basilikamarinerad mozzarella.

Tid: 15 minuter 1 timme marinering

Du behöver:

400 g små mozzarellabollar

4 små tomater

1 kruka basilika

1 kvist rosmarin

5 hela svartpepparkorn

1 röd chilifrukt (urkärnad och fi nhackad)

200 g gröna oliver

1 dl jungfruolivolja

flingsalt

Gör så här:

Låt mozzarellabitarna rinna av. Kärna ur tomaterna och skär dem i små skivor. Blanda dem med örter, pepparkorn och chili i en stor skål. Häll över oliver, mozzarella och ringla över olivolja. Salta ordentligt. Vänd försiktigt runt så att allt täcks av olja. Låt allt marinera minst en timme, gärna svalt.

Annons