Bästa buffébröden – 4 goda recept
Det är något av en konst att baka eget bröd, men det är enklare än vad många tror. Vrid ihop egna spröda baguetter. De fluffiga fröbullarna går utmärkt att frysa in så varför inte baka dubbelsats på en gång? Testa att steka upp egna flatbröd i stekpannan och ät med en mustig indisk gryta. Men favoriten är nog ändå den klassiska briochen, även känd som världens godaste bröd, som här bakas i en ugnsform. Brioche använder du sen till att göra fattiga riddare, hamburgerbröd eller avnjut med bara smör och marmelad. Doften av nybakat är en bonus!
Vi har valt ut de fyra bästa bröden att ha på buffébordet men självklart passar de lika bra till frukosten, picknicken, soppan eller kvällsmackan!
Hembakade baguetter
Spröda hembakade baguetter är goda till i stort sett vad som helst!
Till recept>>
Lättbakade pumpafröbullar
Perfekta till brunchen, soppan eller att fylla med godsaker som ostar och chark.
Till recept>>
Flatbröd i stekpanna
Perfekt till indiska rätter men också till chili con carne eller soppa.
Till recept>>
Brytbrödsbrioche i ugnsform
Brioche är en fransk brödklassiker. Gott till soppa, med marmelad till frukost, eller som lyxiga hamburgerbröd.
Till recept>>
LÄS MER:
4 klimatsmarta och kreativa recept med bröd