Kryddstark BBQ-kyckling med färska jalapeños
15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Den här kryddstarka BBQ-kycklingen passar dig som gillar hetta. Vi rekommenderar två färska jalapeños men det går såklart att justera!
Annons
Kryddstark BBQ-kyckling med färska jalapeños
Het, kryddstark, härlig och matig risrätt.
4 portioner
Du behöver:
600 g kycklinginnanlårfilé
Olja, till stekning
Salt
4 salladslökar
1 schalottenlök
2 färska jalapeños
250 g majs
Salt
Marinad:
4 msk soja
2 msk chilipasta
2 msk sesamolja
2 tsk ketchup
10 g färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
Till servering:
4 dl jasminris
1 näve färsk koriander
Gör så här:
- Ansa kycklingen och skär i mindre bitar och vänd dem i en marinad av soja, chilipasta, sesamolja, ketchup, skalad och finriven ingefära samt pressad vitlöksklyfta.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka salladslök och schalottenlök. Kärna ur och finhacka jalapeñon.
- Fräs kycklingen i olja i 3–4 minuter på alla sidor tills den är genomstekt. Smaka av med salt. Tillsätt schalottenlök, salladslök, jalapeñon och majs och fräs vidare i 3–4 minuter.
- Fördela riset på tallrikar, toppa med kycklingwoken och dekorera med koriander.
Foto: Betina Hastoft
Annons