Beef chili tacos av Jonas Cramby
4 personer
Tid: 2 timmar och 30 minuter
Du behöver:
1 torkad chipotlechili
1–2 torkade chili (t ex ancho)
1–2 dl vatten
ca 1 kg högrev
1 hel vitlök
1 msk majsolja (till stekning)
2–3 msk vetemjöl
1 msk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
2 tsk torkad oregano
1 msk strösocker
salt och svartpeppar
1–2 färska chili
33 cl ljus öl
1 oxbuljongtärning
Gör så här:
Ta bort skaften och kärna ur den torkade chilin. Täck dem med vatten och koka ca 15 minuter. Tärna högreven, fi nhacka vitlöken och stek kött och vitlök i lite olja. Stek lite i taget så att det får fi n stekyta. Pudra över mjöl, chilipulver, de övriga torra kryddorna, socker, salt och peppar. Finhacka och tillsätt den färska chilin. Rör om. Blixtmixa den kokta, torkade chilin med vattnet och häll över grytan. Fyll på med öl och buljong så att det precis täcker. Låt stå och puttra minst 2 timmar eller tills köttet är trådigt och fi nt. Serveras med små vete- eller majstortillas, limeklyftor, crème fraiche, koriander- och silverlökshack och riven cheddarost.
Recept: ”Texmex från grunden” (Natur & kultur) av Jonas Cramby