Belgiska våfflor med keso och räkor
24 feb, 2023
AvLinn Grubbström
Gör de belgiska våfflorna extra matiga och lyxiga med keso och räkor!
Annons
Belgiska våfflor med keso och räkor
Med keso och räkor blir våfflorna lyxiga och matiga.
8 portioner
Annons
Du behöver:
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
½ burk limabönor
2 dl mjölk
3 ägg
100 g smör
Topping:
1 rödlök
1 bunt gräslök
½ gurka
2 dl keso
150 g skalade räkor
1 citron
Gör så här:
- Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Häll bönorna i en sil och skölj med kallt vatten. Låt rinna av. Mixa bönor och mjölk slätt i en blender. Vänd ner bönpurén i de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och vispa ihop för hand. Smält 80 g smör och vänd ner det i smeten.
- Hetta upp våffeljärnet och pensla det med det sista smöret. Grädda våfflorna gyllene, en i taget. Har du inget belgiskt våffeljärn kan du grädda dem i ett vanligt järn.
- Topping: Skala löken och hacka fint. Hacka gräslöken fint. Skölj och skiva gurkan. Toppa våfflorna med keso, räkor, gurka, rödlök och gräslök. Servera med en skiva citron.
Foto: Peter Kam
Annons