Räkor med citronmajonnäs
06 sep, 2022
AvLouisa Lorang
Räkor med citronmajonnäs är en oförskämt lättlagat förrätt som avnjuts med händerna.
Annons
Räkor med citronmajonnäs
Lägg upp ett berg av härliga räkor på isbädd, servera med en god dipp och sallad.
8 portioner
Annons
Du behöver:
Citronmajonnäs:
1 äggula
2 msk citronsaft
½ tsk salt
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral olja
2 tsk rivet citronskal
Zucchinisallad:
2 zucchini
25 g pinjenötter
1 msk flytande honung
3 msk citronsaft
1 msk olivolja
2 nävar färsk basilika
100 g färsk getost
Salt och nymald svartpeppar
Till servering:
2 kg räkor med skal
2 citroner
8 skivor grillat bröd
Gör så här:
- Vispa äggulan med citronsaft, salt och senap i en skål med en stavmixer och vispa ner oljan, lite i taget, tills du har en tjock majonnäs. Smaka av med finrivet citronskal och eventuellt mer salt och citronsaft.
- Skölj zucchinin och skär i avlånga skivor med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i isvatten, låt stå i kylen i minst 15 minuter, så de blir krispiga. Rosta pinjenötterna lätt i en torr, het panna tills de är gyllene.
- Vispa ihop honung, citronsaft och olja. Låt zucchinin rinna av väl och vänd dem med dressingen, toppa med basilikablad, bitar av getost och rostade pinjenötter. Krydda med salt och peppar.
- Servera räkorna på isbädd med citronmajonnäs, zucchinisallad, citronskivor och grillat bröd.
Foto: Columbus Leth
Annons