Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du en Skogsbärsbellini

03 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på skogsbärsbellini
Byt ut persikopurén mot skogsbär istället så blir denna vackra skogsbärsbellini ett måste på alla säsongens bruncher!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 hälsofördelar med att dricka champagneBrand logo
5 hälsofördelar med att dricka champagne

Skogsbärsbellini

En klassisk bellini görs på persikopuré, här testar vi en svensk variant med skogsbär, som ger fantastisk färg! Skogsbärspurén är också god att blanda med lime och bubbelvatten om du vill ha en alkoholfri drink.

Bjud på skogsbärsbellini

4 drinkar

Du behöver:

3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
100 g blandade bär, frysta eller färska, t ex blåbär, hallon, björnbär

Till servering:

4 dl mousserande vin

Till dekoration:

Färska bär

Gör så här:

  1. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull, och rör tills sockret löst sig, lyft av från plattan och lägg ner bären. Mixa till en slät puré och passera genom en nmaskig sil. Ställ kallt.
  2. Mät upp bärpurén i fyra glas, fyll på med is och toppa med mousserande vin och färska eller frysta bär.

Recept: Anna Wendt Foto: Lisa Björner, Lennart Weibull

Annons