Belugalinssallad med färsk salsicca och taggsvamp
Belugalinssallad med färsk salsicca och taggsvamp
4 personer
Tid: 30 minuter
Salsiccia är en italiensk korv som helst ska köpas färsk. Annars kan man naturligtvis använda vilken smakrik korv som helst. Belugalinser hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer. De kan ersättas med puylinser.
3 dl linser
1 liter svart färsk taggsvamp
1 1/2 dl olivolja (jungfruolja)
flingsalt och svartpeppar
1 liten röd chili (finskuren, utan kärnor)
8–10 pärltomater (eller 2 stora)
1 knippe körvel
1 rödlök
1 dl rödvinsvinäger
4–8 salsicciakorvar
Tillaga linserna enligt anvisningen på förpackningen. Dela svampen i mindre bitar. Häll en aning olivolja i en panna och stek svampen försiktigt. Salta, peppra och tillsätt chilin. Dela tomaterna och hacka körveln. Skiva eller hacka löken tunt. Blanda allt med linserna. Rör ihop vinäger, resterande olja och lite salt. Häll dressingen över linsblandningen och servera med stekt salsiccia.