Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Belugalinssallad med färsk salsicca och taggsvamp

24 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0703 svamp.indd

Belugalinssallad med färsk salsicca och taggsvamp

4 personer

Tid: 30 minuter

Salsiccia är en italiensk korv som helst ska köpas färsk. Annars kan man naturligtvis använda vilken smakrik korv som helst. Belugalinser hittar du i välsorterade livsmedelsaffärer. De kan ersättas med puylinser.

3 dl linser

1 liter svart färsk taggsvamp

1 1/2 dl olivolja (jungfruolja)

flingsalt och svartpeppar

1 liten röd chili (finskuren, utan kärnor)

8–10 pärltomater (eller 2 stora)

1 knippe körvel

1 rödlök

1 dl rödvinsvinäger

4–8 salsicciakorvar

Tillaga linserna enligt anvisningen på förpackningen. Dela svampen i mindre bitar. Häll en aning olivolja i en panna och stek svampen försiktigt. Salta, peppra och tillsätt chilin. Dela tomaterna och hacka körveln. Skiva eller hacka löken tunt. Blanda allt med linserna. Rör ihop vinäger, resterande olja och lite salt. Häll dressingen över linsblandningen och servera med stekt salsiccia.

Annons