Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bibimbap med kimchi och Quorn

01 jan, 2016
AvRedaktionen
Bibimbap med kimchi och Quorn.
Bibimbap är en koreansk maträtt som betyder blandat mål. Rätten serveras i en skål och består av ris, grönsaker, kimchi, stark chilisås, stekt ägg och kött, kyckling eller skaldjur. Här har vi istället valt quorn.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

1 paket Quorn Filéer (312 g)

1 msk honung

3 msk japansk soya

2-3 vitlöksklyftor

sesamolja till stekning

Ris:

4 dl sushi eller jasminris

0,75 dl risvinäger

2 msk socker

salt

Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:

1 gurka

2 morötter, skalade

1,5 tsk salt

2 msk japansk risvinäger

1 msk finhackad röd chili

Tillbehör:

inlagd morot och gurka på koreanskt vis

kimchi

rostade sesamfrön

groddar

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
  2. Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin och blanchera (koka i cirka 15s ekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
  3. Marinera Quorn Filéer i honung, soja och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
  4. Stek äggen på ena sidan.
  5. Servering: Lägg riset i botten av en stor djups kål, fördela filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.

Näringsvärde per portion: 625 kcal/92,5 g kolhydrater/28,5 g protein/15 g fett

Bibimbap med kimchi och Quorn.
Bibimbap med kimchi och Quorn.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons