Bibimbap med kimchi och Quorn
01 jan, 2016
AvRedaktionen
Bibimbap är en koreansk maträtt som betyder blandat mål. Rätten serveras i en skål och består av ris, grönsaker, kimchi, stark chilisås, stekt ägg och kött, kyckling eller skaldjur. Här har vi istället valt quorn.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 paket Quorn Filéer (312 g)
1 msk honung
3 msk japansk soya
2-3 vitlöksklyftor
sesamolja till stekning
Ris:
4 dl sushi eller jasminris
0,75 dl risvinäger
2 msk socker
salt
Inlagd morot och gurka på koreanskt vis:
1 gurka
2 morötter, skalade
1,5 tsk salt
2 msk japansk risvinäger
1 msk finhackad röd chili
Tillbehör:
inlagd morot och gurka på koreanskt vis
kimchi
rostade sesamfrön
groddar
Gör så här:
- Koka riset enligt anvisning. Koka upp socker, risvinäger och vatten. Blanda och smaksätt riset med socker- och vinägerblandningen.
- Skiva gurkan och morötterna tunt med mandolin och blanchera (koka i cirka 15s ekunder). Häll av vattnet och smaksätt den med risvinäger, socker och finhackad chili.
- Marinera Quorn Filéer i honung, soja och riven vitlök. Grilla eller stek filéerna ca 4-5 minuter på varje sida.
- Stek äggen på ena sidan.
- Servering: Lägg riset i botten av en stor djups kål, fördela filéerna och grönsakerna i små högar på riset och lägg ägget på toppen. Strö över sesamfrön och servera eventuellt med extra chilisås.
Näringsvärde per portion: 625 kcal/92,5 g kolhydrater/28,5 g protein/15 g fett
Annons