Biff tartar med confiterad äggula
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
En bakad äggula får en helt fantastisk konsistens och blir krämig rakt igenom. Toppa biff tartaren med äggulan och rostad lök och lyxen är ett faktum!
Annons
Biff tartar med confiterad äggula
Extra lyxigt med bakade äggulor.
4 portioner
Du behöver:
4 äggulor
2 dl smakneutral olja
200 g oxfilé
Salt och svartpeppar
Rostad lök:
1 gul lök
2 msk smakneutral olja
Garnering:
Smörgåskrasse
Till servering:
1 dl majonnäs
Rostat rågbröd i skivor
Gör så här:
- Putsa köttet, skär i halvcentimetertjocka skivor. Lägg mellan bakplåtspapper och frys i tre dygn.
- Värm ugnen till 65°. Fördela äggulorna i var sin liten ugnsfast form. Häll olja över så äggulorna täcks helt och baka i ugnen i 1 timme.
- Skala löken, halvera den och skär i skivor. Stek löken gyllene och spröd. Ta från pannan och låt svalna på absorberande papper.
- Tina köttet och finhacka. Krydda med salt och peppar. Lägg upp köttet i djupa tallrikar.
- Fördela små klickar av majonnäs på biffarna och strö rostad lök över. Salta och peppra lite extra och garnera med krasse. Servera med confiterad äggula och gärna rostat rågbröd till.
Recept: Camilla Zarah Lawes Foto: Martin Tanggaard
LÄS MER:
Annons