Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök

29 apr, 2014
AvRedaktionen
Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök.
Vanligtvis innehåller biro brio-riset strimlor av friterad potatis, här har vi använt krispig schalottenlök i stället. Gott till allt grillat i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

400 g basmatiris

7 dl vatten

salt

1 rödlök (skivad)

4 msk olivolja

4 msk slätbladig persilja (finhackad)

4 salladslökar (finhackade)

Friterad scharlottenlök:

matolja (till fritering)

1 bananscharlottenlök eller två små schalottenlökar (finstrimlade)

1 dl vetemjöl

2 dl mjölk

Gör så här:

Hetta upp oljan i en kastrull till 190 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 30 sekunder. Doppa lökstrimlorna i mjöl och sedan mjölk. Låt rinna av och vänd sedan i mjölet igen. Skaka av överflödigt mjöl och fritera gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj riset i vatten tills vattnet blir klart. Häll det i en kastrull tillsammans med vatten och 2 tsk salt. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills riset är klart. Fräs rödlöksskivorna i olja i en stekpanna tills de är mjuka men inte tar färg. Tillsätt det färdigköpta riset och rör ner persilja och salladslök. Smaka av med ev mer salt. Häll upp i skålar och toppa med friterad schalottenlök.

Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök.
Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök.

Av: David Rood
Foto: David Munns

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons