Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök

29 apr, 2014
AvRedaktionen
Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök.
Vanligtvis innehåller biro brio-riset strimlor av friterad potatis, här har vi använt krispig schalottenlök i stället. Gott till allt grillat i sommar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

400 g basmatiris

7 dl vatten

salt

1 rödlök (skivad)

4 msk olivolja

4 msk slätbladig persilja (finhackad)

4 salladslökar (finhackade)

Friterad scharlottenlök:

matolja (till fritering)

1 bananscharlottenlök eller två små schalottenlökar (finstrimlade)

1 dl vetemjöl

2 dl mjölk

Gör så här:

Hetta upp oljan i en kastrull till 190 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 30 sekunder. Doppa lökstrimlorna i mjöl och sedan mjölk. Låt rinna av och vänd sedan i mjölet igen. Skaka av överflödigt mjöl och fritera gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Skölj riset i vatten tills vattnet blir klart. Häll det i en kastrull tillsammans med vatten och 2 tsk salt. Låt koka upp, sänk värmen och låt sjuda tills riset är klart. Fräs rödlöksskivorna i olja i en stekpanna tills de är mjuka men inte tar färg. Tillsätt det färdigköpta riset och rör ner persilja och salladslök. Smaka av med ev mer salt. Häll upp i skålar och toppa med friterad schalottenlök.

Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök.
Biro Brio-ris med friterad scharlottenlök.

Av: David Rood
Foto: David Munns

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons