Biscottipajer med vanilj, vit choklad och citrus
12 jul, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Dessa ljuvliga små biscottipajer med vanilj och vit choklad tillagar du enkelt helt utan ugn. Vid servering toppas de med läckert karamelliserad citrus!
Annons
Biscottipajer med vanilj, vit choklad och citrus
Skyr kan ersättas med Philadelpia- eller mascarponeost som du rör mjuk med lite vanilj.
4 portioner
Annons
Du behöver:
75 g biscotti
50 g vit choklad
25 g smör
Karamelliserad citrus:
2 ekologiska mandariner
1 liten ekologisk citron
1 dl socker
Till servering:
300 g skyr med vaniljsmak
Till dekoration:
Röd skogssyra (eller mynta)
Gör så här:
- Krossa kakorna fint i en mixer. Smält choklad och smör i en kastrull på låg värme och vänd ner de krossade kakorna.
- Fördela blandningen i fyra pajformar (tryck ihop massan ordentligt). Ställ pajformarna kallt tills botten är fast.
- Skölj citrusfrukterna och skär i mycket tunna skivor (släng ändbitarna). Lägg på en plåt och strö över socker. Bränn med en gasbrännare tills sockret är karamelliserat. Låt kallna.
- Bred skyr på pajbottnarna och lägg de karamelliserade citrus-skivorna ovanpå. Garnera med skogssyra och servera genast.
Foto: Betina Hastoft
Annons