Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Björn Frantzéns knapriga julknäcke

28 nov, 2016
AvRedaktionen
Exklusivt för ELLE mat & vin har stjärnkocken Björn Frantzén delat med sig av sitt fantastiska recept på julknäcke från Bobergs Matsal. Ett perfekt tillbehör på julbordet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Björn Frantzéns julknäcke från Bobergs Matsal.
Björn Frantzéns julknäcke från Bobergs Matsal.

Sedan 1915 har Bobergs Matsal inne på NK i Stockholm serverat gastronomiska upplevelser i en historisk och vacker miljö. Idag är det stjärnkocken Björn Frantzén och hans team som för traditionen vidare.

Från den 21 november till den 23 december serverar Bobergs Matsal en särskilt komponerad julmeny av Björn Frantzén bestående av tre rätter med utvalda drycker. Själva menyn kostar 495 kr per kuvert och vill man ha ett dryckespaket kostar det 295 kr.

Annons
Förrätten består av flera smakprover, inklusive knäckebrödet.
Förrätten består av flera smakprover, inklusive knäckebrödet.

Här delar Björn Frantzén med sig av sitt recept på julknäcke från Bobergs Matsal, exklusivt för ELLE mat & vin.

Björn Frantzéns julknäcke

Du behöver:

500 g mjölk

250 g rågmjöl

500 g grahamsmjöl

12 g jäst

12 g honung

20 g salt

100 g surdeg

1 tsk kummin

1 tsk pomerans

1⁄2 tsk ingefära

1⁄2 tsk kanel

1⁄2 tsk nejlika

Gör så här:

Blanda degen och låt vila över natten. Kavla tunt och baka på 250° till gyllene.

Annons