Björn Frantzéns knapriga julknäcke
Sedan 1915 har Bobergs Matsal inne på NK i Stockholm serverat gastronomiska upplevelser i en historisk och vacker miljö. Idag är det stjärnkocken Björn Frantzén och hans team som för traditionen vidare.
Från den 21 november till den 23 december serverar Bobergs Matsal en särskilt komponerad julmeny av Björn Frantzén bestående av tre rätter med utvalda drycker. Själva menyn kostar 495 kr per kuvert och vill man ha ett dryckespaket kostar det 295 kr.
Här delar Björn Frantzén med sig av sitt recept på julknäcke från Bobergs Matsal, exklusivt för ELLE mat & vin.
Björn Frantzéns julknäcke
Du behöver:
500 g mjölk
250 g rågmjöl
500 g grahamsmjöl
12 g jäst
12 g honung
20 g salt
100 g surdeg
1 tsk kummin
1 tsk pomerans
1⁄2 tsk ingefära
1⁄2 tsk kanel
1⁄2 tsk nejlika
Gör så här:
Blanda degen och låt vila över natten. Kavla tunt och baka på 250° till gyllene.