Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Neufchâtel – den hjärtformade osten

01 feb, 2018
AvRedaktionen
Neufchâtel är en hjärtformad ost från Frankrike.
Neufchâtel är en klassisk fransk hjärtformad vitmögelost, som passar extra bra till alla hjärtans dag. Här är två sätt att servera den på.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Neufchâtel är en fransk vitmögelost tillverkad av komjölk. Smaken är lätt nötig och svampig och påminner lite om camembert. Konsistensen är halvmjuk, grynig och bredbar.

Osten har sitt ursprung i byn Neufchâtel-en-Bray i norra Normandie och sägs vara en av Frankrikes äldsta ostar. Enligt legenden var det franska flickor som började göra den hjärtformad som en kärleksgåva till engelska soldater under Hundraårskriget.

Testa att servera osten med granatäpple eller plommon! (Hittar du inte neufchâtel går det lika bra med camembert eller brieost.)

1. Neufchâtel med granatäpplesirap

Sirapen kan du förbereda och värma försiktigt före servering.

Till receptet >>

Neufchâtel med granatäpplesirap.
Neufchâtel med granatäpplesirap.

2. Neufchâtel med plommonfyllning

Sötman och vaniljtonerna i plommonen förhöjer sältan i osten.

Till receptet >>

Neufchâtel med plommonfyllning.
Neufchâtel med plommonfyllning.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons