Neufchâtel – den hjärtformade osten
01 feb, 2018
AvRedaktionen
Neufchâtel är en klassisk fransk hjärtformad vitmögelost, som passar extra bra till alla hjärtans dag. Här är två sätt att servera den på.
Annons
Neufchâtel är en fransk vitmögelost tillverkad av komjölk. Smaken är lätt nötig och svampig och påminner lite om camembert. Konsistensen är halvmjuk, grynig och bredbar.
Osten har sitt ursprung i byn Neufchâtel-en-Bray i norra Normandie och sägs vara en av Frankrikes äldsta ostar. Enligt legenden var det franska flickor som började göra den hjärtformad som en kärleksgåva till engelska soldater under Hundraårskriget.
Testa att servera osten med granatäpple eller plommon! (Hittar du inte neufchâtel går det lika bra med camembert eller brieost.)
1. Neufchâtel med granatäpplesirap
Sirapen kan du förbereda och värma försiktigt före servering.
Till receptet >>
2. Neufchâtel med plommonfyllning
Sötman och vaniljtonerna i plommonen förhöjer sältan i osten.
Till receptet >>
Annons