Bjud in till grillfest i trädgården – 5 goda recept
Det gäller att maxa grillsäsongen när det äntligen blir dags! Och med maxa menar vi att lägga allt på grillen – förrätt, varmrätt och efterrätt. Som fördrink rekommenderar vi en svalkande Pimm's med frisk mynta och gurka och börjar ni med varmrökta laxsnittar med grillad gurka och dillolja, festligt och enkelt att bjuda på innan middagen. Till förrätt blir det grillad sparris med räkor och syrad grädde och till varmrätt blir det en klassisk grillad oxfilé som serveras med krossad potatis och örtkräm. Men innan grillen svalnar helt så ska efterrätten grillas, persikor med myntasirap och vaniljgrädde – så himla gott!
VARMRÖKTa LAXSNITTAR MED GRILLAD GURKA
Utmärkta små snittar att äta innan middagen! En del av dilloljan i det här receptet används också till räkorna i samma meny.
Till recept>>
Pimm’s med gurka och mynta
I England är Pimm’s en riktig sommardrink som gärna serveras som bål med färsk frukt.
Till recept>>
GRILLAD SPARRIS MED RÄKOR OCH SYRAD GRÄDDE
Syrad grädde ger en fin balans till den grillade sparrisen och de lätt salta räkorna. Här används en del av dilloljan från receptet på snittar.
Till recept>>
OXFILÉ MED KROSSAD POTATIS OCH ÖRTKRÄM
Här binder vi köttet för att det ska tillagas jämnt med härlig smak av örter.
Till recept>>
GRILLADE PERSIKOR MED MYNTASIRAP OCH VANILJGRÄDDE
Värmen får persikornas smak att utvecklas och grillen ger dem snygga ränder!