Bjud på festlig blomkålspalett
23 mar, 2020
AvRedaktionen
Det perfekta tillbehöret! Denna blomkålspalett är både god och fräsch. Garnera med rostade pinjenötter, hasselnötter och färska kryddörter.
Annons
4 portioner
Du behöver:
1 msk pinjenötter
1 klyfta vitlök
20 g färsk körvel
10–15 g parmesan
Olivolja
Salt och svartpeppar
600 g blomkål, gärna i olika färger
1 handfull stora amerikanska blåbär
100 g fetaost
Garnering:
Rostade pinje- och hasselnötter
Körvel och krasse
Gör så här:
- Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.
- Skala vitlöken.
- Lägg körvel, rostade pinjenötter, vitlök och parmesan i en minihackare.
- Tillsätt ½ dl olivolja och hacka ihop till en tjock, grov pesto.
- Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer olivolja.
- Skär blomkålen i små, fina buketter.
- Skölj blåbären och halvera dem.
- Vänd runt blomkål och blåbär i peston och fördela sedan på ett vackert fat.
- Smula fetaost över.
- Garnera med rostade pinjenötter, fint hackade hasselnötter och färska kryddörter.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Pastagratäng med blomkål och tryffel
Annons