Bjud på skrämmande goda Halloween-tacos
Halloween har sina rötter i en gammal keltisk högtid som kallades Samhain, som markerade övergången från sommar till vinter och troddes vara en tid då gränserna mellan den döda och levande världen blev suddiga. Människor klädde sig i skrämmande dräkter och tände eldar för att skrämma bort onda andar.
Den 31 oktober varje år infaller Halloween och det första Halloween-firandet man känner till i Sverige skedde i början av 1950-talet då ett par amerikanska gäststudenter arrangerade en Halloween-fest. Idag är Halloween mest känt för sina traditioner som trick-or-treating, där barn klär ut sig i olika kostymer och går från dörr till dörr och ber om godis.
Det har gått 30 år sedan Santa Maria lanserade sitt ikoniska Tex Mex-sortiment, samtidigt har Halloween på senare år omfamnats rejält i Sverige och seglat upp som en av barnfamiljers och unga vuxnas absoluta favorithögtider. Så vad passar bättre än att sammanföra tacos och Halloween?
Här har Santa Maria har tagit fram en laddning roliga tacotrick för en skrämmande god Halloween!
Mumiequesadillas
Den mumifierade quesadillan skapar halloweenkänsla och mättar de mest lättskrämda! Skär remsor av tortillan och lägg över ostfyllningen. Glöm inte olivögonen!
Monstertacos och DÖDSKALLEGURKOR
Skapa en monstertaco med huggtänder och horn av Santa Maria Taco Shells och tortillachips! Här sätter endast fantasin gränserna. Och kom ihåg – på Halloween finns det bara dödskallegurkor. En favorit hos de modiga och ett måste på tacofesten!
Läskiga tortillas
Stansa eller skär ut kusliga former ur tortillas och toppa med allt du älskar!
Ostspöken
Stansa ut spöken i ostskivor och lägg på tacopajen när det är några minuter kvar av gräddningen!
Spindelguacamole och spökchips
Gör en guacamole med Santa Maria Guacamole Dip Mix och spindelnätsmönster och stansa ut spöken ur tortillas som rostas i ugnen – ruggigt lätt att fastna i!
Kusliga paprikaskallar
Förvandla paprikor till mini-pumpor, fyll med tacofärs och gratinera i ugnen. Vid servering toppas de med krossade nachochips. Läskigt gott!
Mer inspiration och recept hittar du hos Santa Maria!