Club sandwich med oxfilé och örtpesto
25 jun, 2017
AvRedaktionen
Varför inte bjuda på en härlig macka till middag? Här bjuder vi på en extra lyxig club sandwich – med oxfilé! Originalet görs på kyckling, men här lyxar vi till det med oxfilé.
Annons
4 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
4 skivor oxfilé (100–150 g per person)
smör
salt och peppar
50 g rucolasallad
4 skivor gott surdegsbröd
1 rödlök
1 dl färskriven pepparrot
Örtpesto:
1 dl olivolja
2 dl finhackade färska örter (exempelvis basilika, bladpersilja, timjan, dragon)
1 vitlöksklyfta
50 g pinje- eller cashewnötter
salt
Gör så här:
Stek köttet enligt önskemål i smör, salta och peppra. Mixa ingredienserna till peston med hjälp av en stavmixer. Lägg lite rucola på varje brödskiva, några fina rödlöksringar, nystekt oxfilé toppad med örtpesto. Avsluta med att strö över rikligt med riven pepparrot.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips
Annons