Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blåbärscheesecake med lakrits

14 aug, 2018
AvRedaktionen
Blåbärscheesecake med lakrits.
Blåbär och lakrits är en underbar kombination! Här möts de i en ljuvlig cheesecake. Dekorera med blåbär och ätbara blommor eller örter.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

12 bitar

Kexbotten:

300 g digestivekex

150 g smör

2 tsk lakritspulver

1/4 tsk salt

Blåbärsfyllning:

3 gelatinblad

125 g blåbär

2 dl socker

1 tsk citronsaft

250 g färskost

270 g crème fraiche

1 vaniljstång

1 krm salt

Till servering:

75 g blåbär

75 g björnbär

ätbara blommor eller örter

Gör så här:

  1. Krossa kexen fint. Smält smöret och rör ner i kexkrosset tillsammans med lakritspulver och salt. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, 23×23 cm, och pressa ut kexblandningen i ett jämnt lager. Ställ svalt.
  2. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten i cirka 10 minuter. Koka upp blåbär, ½ dl socker och citronsaft i en liten kastrull och låt puttra i 5 minuter. Mixa med stavmixer och pressa genom en finmaskig sil. Kläm vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsröran.
  3. Vispa färskost, crème fraiche, vaniljfrön, salt och resten av sockret till en slät kräm. Vänd ner blåbärsröran. Fördela den över kakbottnen och släta till ytan. Ställ i kylen i minst 6 timmar.
  4. Vid servering, skär i bitar och dekorera med blåbär, björnbär och eventuellt ätbara blommor eller örter.
Blåbärscheesecake med lakrits.
Blåbärscheesecake med lakrits.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons