Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du din egen blåbärscurd

02 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på blåbärscurd
Lemoncurd i all ära men nu gör vi plats för något som är snäppet godare – blåbärscurd! Den är så god att du kommer vilja äta den med sked direkt ur burken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommarBrand logo
Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

Blåbärscurd

Lemoncurd har du förstås hört talas om, men testa att smaksätta den med blåbär. Otroligt gott och utsökt till scones eller bakverk!

Så gör du egen blåbärscurd

4 personer

Du behöver:

125 g blåbär
2 citroner
75 g smör
175 g (ca 2 dl) socker
2 ägg
2 äggulor

Gör så här:

  1. Skölj och torka blåbär. Riv skalet från citronen (bara det gula) och pressa ur saften. Mixa blåbär, citronskal och -saft i en blender. Häll blandningen i en kastrull tillsammans med smör och socker och värm försiktigt upp tills sockret och smöret smält. Vispa äggen med äggulorna. Vispa ner blåbärsblandningen, lite i taget, i äggvispet. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt upp till 80°, det får inte koka för då stelnar äggen.
  2. Häll upp curden på väl rengjord burk och servera till scones, pannkakor eller använd till bakverk.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Annons