Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blåbärskaka med citronglasyr

25 mar, 2020
AvRedaktionen
Gör en saftig och smakrik blåbärskaka med citronglasyr på nolltid. Enkelt, snabbt och framförallt otroligt gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 bitar

Du behöver:

125 g (ca 2 dl) vetemjöl

115 g (ca 1 1/4 dl) rörsocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 citron

2 ägg

115 g rumsvarmt smör

2 msk mjölk

125 g blåbär

Citronglasyr:

1 dl florsocker

4 msk citronsaft

Till servering:

200 g blåbär

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 170° och lägg bakplåtspapper i en form på 20 x 20 cm.

2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål.

3. Finriv citronskal och pressa ur saften (spara den till glasyren).

4. Gör en fördjupning i mjölet och lägg ner citronskal, ägg, smör och mjölk där. Vispa med elvisp i 1–2 minuter tills det är väl blandat.

5. Vänd ner blåbären i smeten.

6. Fördela smeten i bakformen och grädda i ugnen i 25–30 minuter tills den är genombakad, testa med sticka.

7. Ta ut kakan och pricka den med en gaffel.

8. Ringla hälften av citronsaften över kakan. Låt svalna.

9. Rör ihop florsocker och resterande citronsaft till en jämn glasyr, kanske behöver du inte använda all citronsaft.

10. Skär kakan i bitar, ringla över glasyr och dekorera med bär.

Blåbärskaka med citronglasyr
Blåbärskaka med citronglasyr.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Lyxig blåbärscheesecake med lakrits

Chokladkaka med lemon curd och mandel

Ljuvliga blåbärscupcakes

Annons