Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blåmusslor i trappistöl

27 dec, 2009
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Lättlagad och billig festmat som också är snabblagad. Du gör grytan på 20 min från scratch.

2 kg färska blåmusslor

1 fänkål

1 morot

2 gula lökar

4 vitlöksklyftor (hackade)

300 g rökt sidfläsk (eller bacon)

2 msk olivolja (till stekning)

5 dl trappistöl (t ex Orval)

5 dl vispgrädde

1 citron (saften)

2 tsk havssalt

nymalen svartpeppar

färsk timjan (hackad)

Skölj och skrapa musslorna noga i kallt vatten. Kasta trasiga eller öppna exemplar. Skala och tärna grönsakerna och det rökta sidfläsket i halvcentimeterstora bitar. Fräs grönsaker och fläsk i olivoljan i en rymlig kastrull.L ägg i musslorna och rör om. Häll i trappistölet, grädden och citronsaften. Salta och peppra. Låt koka upp. Sjud ett par minuter, tills musslorna öppnar sig. Lägg i timjanhacket och rör om. Servera genast!

 

Annons