Sallad med fetaost, rostad tomat och granatäpple
17 mar, 2014
AvRedaktionen
Sallad med fetaost, rostad tomat och granatäpple. Tomaterna och löken kan göras flera dagar i förväg. Sedan går salladen på ett kick!
Annons
4–6 personer
Tid: 1 1/2 timme inklusive tomaterna i ugnen
Ingredienser:
4 tomater
olivolja
Crema di balsamico
4 gula lökar
salt
peppar
1/2 baguette
smör (till stekning)
2 krukor romansallad
1 pkt fetaost
1 granatäpple
Gör så här:
- Dela tomaterna. Lägg ut dem på en plåt med lite olivolja i botten. Häll på lite Crema di balsamico och lite olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen och rosta i 110° i 1 timme. Ta ut och låt svalna.
- Dela löken på längden, häll på olivolja och salt, rosta i ugnen på 150° i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Skär baguetten i stora tärningar, stek med smör och salt i pannan tills de fått en gyllenbrun färg.
- Riv salladen grovt och lägg upp på ett fat, lägg på tomaterna, löken och fetaosten.
- Dela granatäpplet mitt itu, slå med en träslev eller liknande på skalet så alla saftiga kärnor lossnar, strö dem över salladen. Salta och peppra.
Kan det bli godare än så här?
Annons