Blinier med avokado och rom
15 mar, 2022
AvRedaktionen ELLE
Mer uppskattat tilltugg är svårt att hitta – nygräddade blinier som toppas med avokado, rom och rödlök.
Annons
Blinier med avokado och rom
Nygräddade boveteplättar toppas här med avokado, rom och rödlök – mums!
6 portioner
Du behöver:
90 g vetemjöl, ca 1 ½ dl
30 g bovetemjöl, ca ½ dl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
2 dl grädde
2 ägg
Smör till stekning
Tillbehör:
3 avokador
1 rödlök
3 dl crème fraiche
100 g MSC-märkt stenbitsrom eller vegorom
Dill
Gör så här:
- Blanda mjöl, salt, bakpulver, dill och gräslök. Vispa ner grädde och ägg med en gaffel.
- Hetta upp smöret i en stekpanna, klicka i ca 1 msk smet per blini och stek gyllene på bägge sidor. Det blir ca 24 stycken.
- Skär avokadon i skivor. Hacka löken fint. Toppa blinierna med avokado, crème fraiche, lök, rom och dill.
Recept och foto: Skovdal Nordic
Annons