Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Blinier med avokado och rom

15 mar, 2022
AvRedaktionen ELLE
Mer uppskattat tilltugg är svårt att hitta – nygräddade blinier som toppas med avokado, rom och rödlök.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Blinier med avokado och rom

Nygräddade boveteplättar toppas här med avokado, rom och rödlök – mums!

Så gör du blinier med avokado och rom

6 portioner

Du behöver:

90 g vetemjöl, ca 1 ½ dl
30 g bovetemjöl, ca ½ dl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
2 dl grädde
2 ägg
Smör till stekning

Tillbehör:

3 avokador
1 rödlök
3 dl crème fraiche
100 g MSC-märkt stenbitsrom eller vegorom
Dill

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt, bakpulver, dill och gräslök. Vispa ner grädde och ägg med en gaffel.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna, klicka i ca 1 msk smet per blini och stek gyllene på bägge sidor. Det blir ca 24 stycken.
  3. Skär avokadon i skivor. Hacka löken fint. Toppa blinierna med avokado, crème fraiche, lök, rom och dill.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Annons